Artsen zijn in het ziekenhuis van Grenoble begonnen met de procedure om racelegende Michael Schumacher uit zijn kunstmatige coma te halen.

Dat meldt de Franse sportkrant L’Equipe woensdag op basis van eigen bronnen.

Volgens een expert op neurologisch gebied is 4 weken de maximale termijn om deze methode bij een patiënt toe te passen.

Ski-ongeluk: helm in stukken

De 45-jarige Schumacher liep op 29 december tijdens een skiongeluk in de Franse Alpen zwaar hersenletsel op. Zijn helm is bij de klap op een rotsblok in meerdere stukken gebroken.

De oud-coureur was bij kennis toen hij arriveerde in het ziekenhuis van Grenoble. Hij slaagde er niet in alle vragen te beantwoorden en was in de war.

Sinds het ongeluk werd bij in coma gehouden. Volgens diverse verklaringen van de doktoren was al die tijd zijn toestand kritiek doch stabiel.

Schumacher reageert positief

Volgens L'Equipe zou de zevenvoudige wereldkampioen in de Formule 1 positief reageren op de eerste pogingen om hem langzaam te doen ontwaken. De geraadpleegde deskundige legt in de Franse krant uit hoe dat meestal in zijn werk gaat.

"Nadat de patiënt zijn ogen heeft geopend, wordt het vermogen tot communiceren gecontroleerd. Dat gebeurt met simpele bevelen: 'open je ogen, sluit je ogen, open je mond, schud mijn hand.' De komende 2 maanden zal Schumacher zich verward en passief voelen. Op langere termijn is zijn toekomst moeilijk te voorspellen. Bij ernstig hersenletsel is de werkelijke schade pas over een aantal jaar vast te stellen."

Lees ook

Michael Schumacher liep in 2009 al hersenletsel op, zegt zijn lijfarts

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl